لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : مقاله و تحقیق
نوع فایل : .doc( قابل ويرايش و آماده ارائه )
تعداد صفحه 20 صفحه
قسمتی از متن .doc :
جاذبه های توریسم بافت قدیم دزفول
از جنبه معماری
مقدمه :
مردم شهرستان دزفول مانند ساير مردم شهرهاي ايران اسلامي ، مردمي خونگرم ، مهمان نواز ، دانش دوست مي باشند . دزفولي ها مردمي كوشا و پرتلاش بوده و به همين خاطر صنايع دستي توسط صنعتگران دزفولي از ديرباز در اين منطقه رواج داشته است .
دزفول از نظر اجتماعي داراي انسجام ، همدلي و اتحاد و در عين حال داراي تركيب خاص قومي مي باشد . اين مردم از قديم الايام موجب ترقي و پيشرفت اقتصادي ، اجتماعي آنان تلقي مي شده است و با بهره گيري از استعدادهاي بالقوه و بالفعل فراوان خود گامهاي بلندي بسوي ترقي پيموده است . سكنه دزفول از ديرباز مردمي شيعه مذهب و از موالي صديق اهل بيت، عصمت و طهارت بوده اند .
اعتقادات راسخ ديني از ديرباز در ميان مردم دزفول وجود داشته است، وجود مساجد فراوان ، اماكن متبركه ، بقاع و زيارتگاه هاي متعددي و روحانيت اصيل و ريشه دار ، خود دليلي آشكار بر وجود عمق احساسات و اعتقادات مردم دزفول مي باشد .
مراسم عزاداري سرور شهيدان امام حسين (ع) از عمق و اصالت خاصي برخوردار بوده و برگزاري مراسم نوحه خواني ، عزاداري ، سينه زني ، زنجيرزني ، شبيه خواني و مجالس پر شور روزه و ... از ديرباز با شيوه سنتي مرسوم بوده ، به اين دليل سكنه دزفول شيعياني راسخ و پاك سرشت مي باشند .
وجود همين ريشه هاي عميق اعتقادي شيعي در ميان مردم متعهد دزفول بخصوص جوانان پرشور و متدين اين شهر باعث شد تا در شكوفايي و پيروزي انقلاب اسلامي با رهبري حضرت امام خميني (ره) همدوش با ساير نقاط كشور نقش خود را بخوبي ايفا كند .
زنان اين شهرستان از لحاظ موقعيت اجتماعي در حد مطلوبي قرار دارند و در تمام صحنه هاي اجتماعي ، فرهنگي ، سياسي و ... همدوش با مردان ، حضوري فعال دارند و با توجه به بافت نسبتاً سنتي و بومي مردم اين شهرستان ، زنان پايبند به خانواده بوده و به دليل همين نقاط قوت ، آمار طلاق در حد پاييني است .
و اما سواد آموزي و تحصيل زنان در اين شهرستان بعد از انقلاب اسلامي رشد چشمگيري داشته ، بطوري كه هم اكنون تعداد دانش آموزان دختر و پسر در حد نسبتاً مساوي قرار دارند و از سوغات هاي معروف اين شهر، كلوچه هاي تنوري خوشمزه ، پرتقال كه معروفيت خاص به خود را دارد و گلهاي زيباي اين شهر و قلم ني هاي آن و صنايع دستي اين منطقه خون گرم .
مشخصات جغرافیایی و اقلیمی دزفول
طول جغرافیایی دزفول : بین 48 درجه و 20 دقیقه تا 48 درجه و 31 دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار دارد.
شهرستان دزفول با مساحت 4762 کیلومتر مربع شمالی ترین شهر استان خوزستان محسوب می گردد که از سمت شمال به استان لرستان و از شرق به شهرستان مسجد سلیمان و استان چهار محال بختیاری و از شمال غربی به شهرستان اندیمشک و از جنوب به شهرستان شوشتر و اهواز و از سمت غرب به شهرستان شوش دانیال محدود می گردد. ارتفاع شهرستان دزفول از سطح دریا 143 متر می باشد ، آب و هوای دزفول صحرایی بوده و دارای تابستانهای گرم و زمستانهای معتدل است. ناحیه شمالی دزفول کوهستانی و ناحیه مرکزی و جنوب آن دشت می باشد و مرتفع ترین قله های کوههای شمالی دزفول قله کرناس به ارتفاع 2550 متر و قله کوه سالن به ارتفاع 2464 متر است. جمعیت این شهرستان طبق سرشماری سال 1381 معادل 386424 نفر است. رودخانه دز که ازبزرگترین رودخانه های استان و تامین کننده آب مصرفی کشاورزی ، صنعتی و خانگی می باشد. محصولات عمده کشاورزی این شهرستان عبارتند از : گندم ، جو ، ذرت ، صیفی جات و سبزیجات ، چغندر قند و مرکبات که بخش عمده ای از آنها نیز به خارج از کشور صادر می شود. برای بهره برداری از آب رودخانه در سد چند منظوره دز احداث گشته است که از نظر تنظیم آب رودخانه دز ، کنترل سیلاب و تولید نیرو و تامین آب مورد نیاز 120 هزار هکتار از اراضی دزفول و شهرستان شوش را تحت پوشش قرار می دهد.
جمعیت شهرستان دزفول در سال 1385
بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 85 اکنون شهرستان دزفول با 985325 نفر بعد از اهواز پر جمعیت ترین شهرستان می باشد.
از جمعیت این شهر 8/42% گروه سنی کمتر از 15 سال و 4/54 درصد گروه سنی 64-15 سال و 8/2 درصد گروه سنی 65 ساله به بالا قرار گرفته اند.
درصد با سوادان این شهر 01/86 درذصد بوده است. این نسبت در بین زنان 28/81 درصد و در بین مردان 70/90 درصد بوده است. نسبت با سوادی در گروه سنی 14-6 ساله 35/92 درصد ، (گروه سنی 15 ساله و بیشتر 75/74 در صد بوده است).
وضعیت اقتصادي
اساس اقتصاد شهرستان دزفول بر كشاورزي ، دامداري وصنايع كار خانه اي استوار كرديده است.كشاورزي كه در رده بالايي از توليد قرارگرفته ، شغل اصلي اهالي دزفول بشمار ميرود . وجود رود خانه هاي مهمي از قبيل دز وكرخه ودشت حاصلخيز دزفول باعث گرديده كه انواع مختلف توليدات كشاورزي از قبيل گندم ، جو ، برنج ، بنشن ، نباتات علوفه اي پنبه ، تره بار ، چغندر قند و نيشكر و باغداري شامل مركبات مختلف بخصوص پرتقال ، نارنج در اين ناحيه بدست مي آيد .
نوع كشت غالباً آبي است وروش كشت به دو صورت مكانيزه ونيمه مكانيزه انجام ميشود .علاوه بر اين ، دو مركز كشت و صنعت مدرن وبرزگ در حوالي دزفول ودو مركز تحقيقات كشاورزي در سطح اين شهر ستان مشغول فعاليت ميباشد .
...
تحقیق جاذبه های توریسم بافت قدیم دزفول_1528275545_11183_3418_1442.zip0.00 MB |