لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : مقاله و تحقیق
نوع فایل : .doc( قابل ويرايش و آماده ارائه )
تعداد صفحه 47 صفحه
قسمتی از متن .doc :
مقدمه
:
روش هاي خوراك دهي گاو شيري يكي ازموضوعات مورد بحث و جالب بين متخصصان تغذيه است گسترش و توسعه واحد هاي گاو شيري در اطراف شهر ها جهت تامين نياز محصولات لبني مصرف كنندگان ،افزايش اندازه گاو داري ها ،افزايش هزينه نيروي انساني و افزايش ظرفيت توليدي گاو هاي شيري سبب گرديده تا متخصصان تغذيه و مديران واحد هاي پرورش ،روش هاي گوناگون خوراك دهي مي توان بر سلامت بازده غذايي ودر نهايت سود آوري واحد به طور چشم گيري موثر باشد .
روشهاي خوراك دهي در طي 50 سال اخير تغيرات زيادي كرده است با يك برسي كلي روشهاي و شيوه هاي ايجاد شده جديد را همراه با برخي عوامل را مي توان را به صورت زير بيان كرد . 1- افزايش در اندازه گله 2- نياز به افزايش كيفيت خوراك علوفه اي 3- تا كيد بر روشهاي بهتر در استفاده از نيروي كاري و افزايش زمان صرف شده براي خوراك دهي 4- توجه بيشتر به نقش مديريت خوراك روي سلامت و توليد مثل 5- كاهش هزينه خوراك و افزايش بهره وري آن 6- تاكيد روي نحوه ي تغذيه و به كار گيري مواد آ لي مدفوع .
كليات
:
مواد خوراكي عبارت است مواد و عناصر طبيعي كه حيوانات براي بقاي خود از آنها مصرف مي كنند . فرآورده هاي جانبي برخي كارخانجات مي تواند به عنوان خوراك پايه احتمالي ، براي جيره گاو در نظر گرفت ، چنين فرآيندي در بر گير ندهاي پسمانده هاي كاغذ و ديگر فرآور دهاي چوبي هستند . پسمانده هاي مواد جامد دامي و ذرات علوفه اي يكي از منابع پر فيبري است . به طور كلي رشد از طريق غذاهاي فيبري به دست مي آيد و چاقي از تغذيه ي غذاهاي نشاسته اي به دست مي آيد بنا بر اين سيلوي ذرت ،تازه،گندم ساير دانه هاي نشاسته اي بايستي با احتياط مصرف شود .علوفه خشك و بقولات وسيلوي گراس ،(علوفه گرامينه)همراه با جو ،يولاف و محصولات فرعي ،علوفه هاي انتخابي براي تليسه ها و گاوهاي شيري در حال رشد مي باشد . عامل موثر در جويدن اندازه ذرات مواد غذايي است ، علوفه خشك بلند يا كاه موجب بيشترين مقدار جويدن به ازاي هر ماده خشك مصرفي است . علوفه خشك خرد شده و سيلو در درجه بعدي از از نظر زمان جويدن قرار دارند . مواد دانه اي و محصولات فرعي كار خانجات به زمان كمتري براي جويدن نياز دارند . به طور كلي مي بايست حد اقل 75 درصد (اي . دي .اف )از علوفه تا مين شود و اندازه ذرات علوفه اي نيز مي بايست 5% كمتر نباشد با توجه به اين كه فيبر فوق مي بابست قابل هضم نيز باشد . لذا فقط فيبر حاصل از علوفه زود چيده شده مي تواند هر دو منظور فوق ( جويدن و قابليت هضم ) را تا مين كند . و وقتي علوفه دير چيده شود و يا فيبر با قابليت هضم بالا براي توليد اسيد استيك استفاده شود . هدف از توليد علوفه خشك كاهش ميزان رطوبت بالا محصول سبز تا حدودي است . گراس خشك تهيه شده از گياهان جوان نيز در جيره حيوانات نشخوار كننده عمدتا" به عنوان جايگزيني براي غلات و كنسانترهاي پروتيئني همراه با سيلو و علوفه خشك مصرف مي شود . اندازه ذرات مواد خوراكي موجود در جيره خوراكي مبتني است بر تا مين عناصر غذايي مورد نياز دام به منظور جبران آنچه را كه دام در اثر توليد و حفظ سلامت خود از دست مي دهد . علوفه يعني علف سبز ،علف خشك و علف سيلو شده ، خوراك اصلي دام را تشكيل مي دهد كه در اولين مورد همراه با ساير مواد خوراكي مصرفي دام را جيره پايه را تشكيل مي دهد اما در اكثر موارد همراه با ساير مواد خوراكي مانند غلات يا كنجاله ها مصرف مي شود ، خرد كردن علوفه به اندازه هاي كوتاه مصرف اختياري ماده خشك سيلو حاصل از حدود 20 درصد در گاوهاي شيري را افزايش مي دهد كه بخشي از آن را مي توان بهتر محافظت شدن سيلو و قسمتي را به تسريع در خوردن خوراك توسط دام و كاهش در فاصله زماني لازم براي يك وعده غذا و شروع نشخوار مربوط به آن مرتبط دانست . زياد كوتاه و خرد كردن علوفه هاي سيلو شدني هر چند باعث تسريع در آزاد شدن كربوهدراتهاي محلول در آب ، علوفه و بهتر تخمير شدن علوفه سيلو شده و در نهايت مصرف زيادتري توسط حيوان مي شود . ولي اين مساله با زياد مصرف كردن سوخت ( در ماشين آلات برداشت )نيز همراه است بنابرين اندازه پيشنهادي فوق ( متوسط 25 ميلي متر براي قطعات علوفه در هنگام سيلو شدن ) ، بيان كننده اين مطلب است كه همزمان با كاهش مصرف سوخت و كمتر استفاده كردن از ماشين آلات براي آماده سازي سيلو ي علوفه اي از كاهش ارزش غذايي ماده خشك نيز جلو گيري به عمل مي آيد.
(1)
حد مجاز فيبر و اندازه ذرات خوراك
:
احتياجات گاو به فيبر زياد مي باشد ، فيبر علاوه بر توليد اسيد استيك ، جويدن و نشخوار را تضمين مي كند حيوانات از طريق جويدن ، اندازه ذرات مواد غذايي را كاهش مي دهند و قسمتي از عمل هضم به اين صورت انجام مي گيرد . در جريان عمل جويدن گاو مقدار زيادي بزاق را مي بلعد . كه در شكمبه به عنوان بافر عمل مي كند و ( اسيديته ) شكمبه را كنترل مي كند . در طبيعت اين عمل ضروري است تا گاو را قادر بسازد از مواد غذاي با كيفيت پايين نيز بتواند استفاده كند . اكنون اين عمل براي توليد زياد شير ضروري است . بايستي فيبري را تهيه كنيم كه به اندازه كافي محكم و سفت باشد تا نياز به جويدن وجود داشته باشد و همچنين به اندازه كافي نيز قابل هضم باشد تا توسط باكتريهاي شكمبه به اسيد استك تبدل شود.
طي سالها فيبر غذا را به صورت فيبر خام اندازه مي گرفتيم و بيان مي كرديم كه احتياجات گاو به اين ماده مغذي حداقل برابر 18 در صد كل ماده خشك جيره مي باشد . اين معيار مفيد بوده اما گاهي رضايت بخش نبوده است زيرا فيبر خام يك معيار خيلي متغير بودامروزه اغلب متخصصان تغذيه ترجيح مي دهند كه از معيار ديگري به نام ( اي . دي . اف ) استفاده نمايند . و حداقل احتياجات دام را برابر 21 درصد ماده خشك جيره را بيان مي كنند . معيار دوم براي ارزيابي فيبر جيره كه اعمال شكمبه و جويدن را تضمين مي كند ( ان . دي . اف ) مي باشد . سطح مناسب ( ان . دي . اف ) بين 32 تا 38 درصد ماده خشك جيره است ، با ادامه تحقيقات سطح مناسب ( ان . دي . اف ) در جيره هاي مركب از مواد غذايي مختلف تعيين خواهد شد . ( سطح مناسب ان . دي. اف متناسب با تركيب مواد غذايي جيره تعيين خواهد شد .) سومين عامل موثر در جويدن اندازه ذرات مواد غذاي است . علوفه خشك بلند يا كاه موجب بيشترين مقدار جويدن به ازاي هر ماده خشك مصرفي مي باشد . علوفه خشك خرد شده و سيلوها در درجه بعدي از نظر زمان جويدن قرار دارند . مواد دانه اي و محصولات فرعي كارخانجات به زمان كمتي براي جويدن نياز دارند .
اثر متقابل مواد مغذي
:
اغلب مواد مغذي براي استفاده ساير مواد مغذي مقداري تاثير مي گذارد . بعضي از اين اثرات آ نقدر اهميت دارند كه بايستي توجه خاصي به آنها شود جيره هاي كه خوب تنظيم شده اند ، معمولا " تضمين مي كنند كه مقدار هيچ ماده مغذي معين موجود در جيره آ نقدر زياد نيست كه بهر وري مواد غذايي را كاهش مي دهد
دو استثنا در اين مورد در جيره هاي گاو شيري با توليد بالا وجود دارد . اولين اثر متقابلي كه بايد در نظر گرفته شود و قتي است كه ما براي افزايش تراكم انرژي جيره ، چربي به آن اضافه مي كنيم . مقداري از اين چربي ممكن است با كلسيم موجود در جيره واكنش كرده و صابون را تشكيل مي دهد و بنابرين در عمل كلسيم جيره كاهش خواهد يافت براي رفع اين اشكا ل ، بر اساس يك قاعده تجربي ، وقتي به جيره چربي اضافه شود مي بايست به ميزان 1. در صد كلسيم نيز به جيره بيا فزاييم جيره به منظور تامين شرايط مطلوب براي انجام خوب اعمال شكمبه و جويدن و خرد كردن مواد غذايي ، بايستي داراي سطوح مناسب فيبر كه به صورت (
ADF
) و (
...
تحقیق روش هاي خوراك دهي گاو شيري_1528276591_11232_3418_1942.zip0.00 MB |