لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : مقاله و تحقیق
نوع فایل : .doc( قابل ويرايش و آماده ارائه )
تعداد صفحه 50 صفحه
قسمتی از متن .doc :
به نام خدا
مقدمه
نياز انسان به غذا يكي از احتياجات ذاتي يا فيزيولوژيك است كه عامل بقاي زندگي و طول عمر ميباشد. احتياج به غذا دائمي است و ارگانيسم را مجبور ميكند تا براي بدست آوردن غذا و رفع گرسنگي كوشش كند. به طور كلي غذا به مادة جامد يا مايعي گفته ميشود كه بعد از خوردن و هضم شدن توليد حرارت و انرژي كرده و موجب ترميم بافتها و رشد و نحوه تنظيم اعمال حياتي انسان ميگردد.
تا اوايل قرن نوزدهم مفهوم غذا خوردن فقط پركردن شكم بود و احساس گرسنگي بشر را وادار ميكرد تا آنچه را در دسترس خود ميديد بدون توجه به كيفيت و كميت آن مصرف كند اما شهرنشيني و تشكيل اجتماعات باعث ايجاد تغييرات زيادي در طرز تغذية بشر شده است. اولين اجتماعات و تشكل جمعيتها در بين النهرين، آسياي باختري، مصر و يونان به وجود آمدند. وجود شهرنشيني در اوايل اگر چه فقط ارزش غذايي مواد و محصولات مصرفي توجه داشت اما رفته رفته و با وجود انقلاب صنعتي و گسترش كارخانهها و هجوم مهاجران به شهرها به اميد كسب درآمد بيشتر، باعث تغيير فلسفة غذا و خوردن آن شد. اگر چه هنوز مردم به دنبال غذاهايي بودند كه از نظر ارزش غذايي براي آنها قابل قبول باشد اما هزينههاي بالاي زندگي و لزوم اشتغال زنان در خارج از خانه، باعث حذف نقش مولد همسر در توليد غذاهاي مورد نياز خانه بود. در اينجا وجود غذاهايي كه هم ارزش غذايي خوبي داشته باشد و هم سريعاً آماده و مهيا گردد بيش از پيش ضروري بود. در اينجا بود كه غذاهاي آماده و نيمه آماده ظهور كردند. از انواع غذاهاي آماده ميتوان به فرآوردههاي گوشتي نظير انواع سوسيس و كالباس اشاره كرد. امروزه با گسترش بيش از پيش شهرنشيني و عدم وجود زمان كافي براي حضور در منزل، سوسيس و كالباس منابع غذايي لذيذي به شمار ميروند كه ضمن اينكه هر انساني از گرسنگي نجات ميدهد، باعث رشد جسمي و مغزي نيز ميگردد چرا كه مقدار پروتئينها و اسيدهاي آمينة ضروري و مناسب در آنها به اندازهي كافي بالا ميباشد و ميتواند منبع غذايي خوبي در رژيم غذايي يك فرد باشد.
در حال حاضر سرانه مصرف سوسيس و كالباس در اروپا 60 كيلوگرم، در تركيه 15 كيلوگرم و در ايران با توجه به برداشتهاي منفي موجود در حدود 5/1 كيلوگرم ميباشد. آمارهاي فوق نشان از فاصلة بين ما و كشورهاي پيشرفته از نظر مصرف فرآوردههاي فوق ميباشد.
در حال حاضر با توجه به وجود موانع بسياردر راه توليد كالباس و سوسيس از گوشت كه در فصلهاي بعدي به آن اشاره خواهد شد توليد سوسيس و كالباس از ماهي ميتواند جوابگوي نيازهاي مصرفي در كشور باشد.
تعريف سوسيس و كالباس
در فرهنگ نامة دهخدا، تنها واژهاي به نام كالباس موجود ميباشد كه دهخدا آن را چنين تعريف ميكند:
«گوشت گاو و چربي خوك و گاهي پرههاي سير كه آن را ميپزند و درون رود كننده احتمالاً با توجه به فرايند توليد سوسيس و كالباس و يكساني فرآيند ساخت آنها، دهخدا سوسيس و كالباس را به يك شيوه تعريف كرده است.
اما تعريف سوسيس و كالباس به صورت علمي به شرح زير ميباشد:
سوسيونها (
sausages
)
كه در ايران به سوسيس و كالباس مرسوم است به فرآوردههاي گوشتي اطلاق ميشود كه حاوي نمك و چاشنيها (
seasoning
) باشند.
در تعريفي ديگر سوسيس و كالباس عبارتند از مخلوطي پايدار حاصل از گوشت يك يا چندين حيوان حلال گوشت كه همراه با مواد ديگري در داخل پوششهاي طبيعي و يا مصنوعي در شرايط مناسب پر شده و پس از طي فرايند حرارتي مناسب و ساير فرآيندها براي مصرف آماده ميگردد.
- مجلة بهكام / مقالات اقتصادي / البرز محمدي/ 980037
...
تحقیق سوسيس و كالباس_1528279306_11293_3418_1930.zip0.00 MB |