لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : مقاله و تحقیق
نوع فایل : .doc( قابل ويرايش و آماده ارائه )
تعداد صفحه 20 صفحه
قسمتی از متن .doc :
مقدمه
كَريس
بهمنظور مبادله اطلاعات پژوهشهاي كشاورزي در حال انجام، در كشورهاي در حال توسعه، نظامي ايجاد شده استموسوم به نظام اطلاعات تحقيقات جاري كشاورزي (كريس)
[1]
. فكر تأسيس اين نظام در 1965 مطرح شد. از 1968 تا 1970 اين موضوع در دو كنفرانس با عناوين "اولويتهاي تحقيقات كشاورزي براي توسعه اقتصادي افريقا"
[2]
و "كنفرانس توسعه كشاورزي"
[3]
كه بهترتيب در شهرهاي ابيجان و بلاگيو برگزار گرديد، مطرح شد و مورد تأييد و حمايت قرار گرفت.
ايجاد كريس در 1971 در شانزدهمين نشست كنفرانس فائو توصيه شد و كميته مشاوره فني (تك)
[4]
حمايت از طرح آزمايشي را به گروه مشاوره در زمينه تحقيقات جهاني كشاورزي پيشنهاد كرد.در 1972 هماهنگي اوليه كريس به كشور فرانسه محول و از سوي تعدادي از اعضاي گروه مشاوره در تحقيقات جهاني كشاورزي حمايت شد. در كنار آن طرح آزمايشي كريس در 14 كشور افريقاي غربي شروع بهكار كرد. طرح آزمايشي در 1973 پايان يافت و برمبناي آن يك راهنما به زبانهاي انگليسي و فرانسوي منتشر شد.
ارزيابي طرح آزمايشي بهوسيله مركز توسعه تحقيقات جهاني در 1974 در شهر اتاوا واقع در كانادا انجام شد و فائو پيشنهاد گسترش طرح را به كشورهاي در حال رشد عرضه داشت. كميته مشاوره فني نيز اجراي مرحله اول پيشنهاد را عرضه و بدين ترتيب، كريس اطلاعات مربوط به مؤسسات پژوهشي و كاركنان و برنامههاي تحقيقاتي مربوط به اين مرحله را گردآوري كرد. در 1975 پرسشنامهها و راهنماهاي آموزشي آماده شدند و اطلاعيهاي از طرف مديركل فائو براي كشورهاي عضو ارسال شد و از آنها براي تعيين دفاتر ارتباط و مراكز دريافت نظام دعوت بهعمل آمد. در 1976 هيئتهاي مشورتي جهت راهنمايي در زمينه گردآوري دادهها به كشورهاي در حال رشد اعزام شدند.در 1979 طرح سادهاي براي سازماندهي دادههاي طرحهاي تحقيقاتي، روش آمادهسازي راهنماهاي آموزشي، و تهيه نرمافزار آماده و از طرف مديركل فائو دعوتنامهاي براي شركت در كريس صادر شد. در 1980 برگههاي ورود اطلاعات و راهنماها توزيع و برنامههاي آموزشي نيز آغاز گرديد.نخستين اجلاس مشاوره فني مراكز عضو كريس در 1981 برگزار شد و پس از دريافت بازخورد از مراكز، راهنماهاي كريس مورد تجديدنظر قرار گرفت. دومين اجلاس مشاوره فني مراكز عضو كريس در 1983 برگزار شد. نمايش پيوسته نخستين هسته پايگاه جهاني اطلاعات كريس بر روي رايانه فائو بهاجرا درآمد و نمايشگاهي نيز از راهنماهاي منتشر شده كريس بهوسيله مراكز ملي و منطقهاي برپا شد و به اين ترتيب رسمآ گشايش يافت.
ساختار.
شبكه همكاري بينالمللي كريس مركب از مراكز ملي، منطقهاي، و بينالمللي است و بهشكل غيرمتمركز عمل ميكند. مركز هماهنگي كريس در شاخه توسعه نظامها و طرحهاي بخش كتابخانه و سندپردازي
[5]
، در دفتر مركزي سازمان جهاني خواربار و كشاورزي (فائو)، در شهر رم واقع است و همه كشورها داوطلبانه و برمبناي حقوق مساوي در آن شركت ميكنند (:4 79-80). مراكز 137 مركز ملي، از جمله ايران، در اين شبكه عضويت دارند و با آن همكاري ميكنند. علاوه بر اين، 20 مركز منطقهاي بهطور فعال در آن مشاركت دارند (:5 12؛ :7 5).
مراكز ملي كريس را كشورهاي شركتكننده تشكيل ميدهند. مسئوليت اين مراكز ملي شامل اين موارد است: گردآوري، سازماندهي، نمايهسازي، و پردازش دادهها بهمنظور توليد پايگاه ملي اطلاعات يا فهرست ملي كريس؛ روزآمدسازي مداوم و نگهداري پايگاه اطلاعاتي يا فهرست ملي؛ انتشار راهنماهاي ملي لازم؛ فراهمآوري دادهها بهمنظور افزودن به پايگاه اطلاعاتي مركز هماهنگي كريس؛ و در صورت تأسيس، افزودن به پايگاه اطلاعاتي مركز منطقهاي، اشاعه اطلاعات و تأمين خدمات پرسش و پاسخ با استفاده از پايگاه اطلاعاتي ملي، منطقهاي و جهاني؛ گردآوري بازخورد از استفادهكنندگان بهمنظور ارزيابي و بهبود خدمات (:4 83-84؛ :7 5).
مراكز منطقهاي كريس بهوسيله گروهي از كشورهاي عضو برمبناي ويژگيها و علايق مشترك نظير زبان، همجواري جغرافيايي، ساختار منطقهاي موجود، و جز آن انتخاب ميشوند (:5 13). اين مراكز ايفاي تمام يا بخشي از نقشهاي زير را برعهده دارند: ارتقاي سطح همكاري منطقهاي در داخل كريس، پردازش دادههاي دريافتي از مراكز ملي، مديريت و نگهداري پايگاه اطلاعاتي منطقهاي، انتشار راهنماهاي منطقهاي، انتقال فايل منطقهاي به پايگاه جهاني، اشاعه اطلاعات و تأمين خدمات پرسش و پاسخ با استفاده از پايگاه اطلاعاتي منطقهاي يا جهاني، و اجراي برنامههاي آموزشي با همكاري مركز هماهنگي كريس. مراكز منطقهاي، در صورت نداشتن امكانات پردازش، ممكن است فعاليتهاي خود را به ارتقاي سطح همكاري و آموزش محدود نمايند (:4 84-85).
كريس در مراكز بينالمللي تحقيقات كشاورزي داراي دفاتري است كه مستقيمآ با پايگاه اطلاعاتي كريس همكاري دارند و اصطلاحآ به آنها دفاتر بينالمللي كريس ميگويند (:6 5). هر مركز مستقر در يك سازمان بينالمللي مسئوليت اطلاعرساني طرحهايي را برعهده دارد كه در آن مركز بهاجرا درميآيد. هرچند خود آن مركز يا سازمان بينالمللي تحقيقات نيز ميتواند از طريق مركز ملي كريس در كشور ميزبان با شبكه همكاري كند (:4 86).
...
تحقیق فناوري کريس_1528299008_11389_3418_1004.zip0.00 MB |