لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : مقاله و تحقیق
نوع فایل : .doc( قابل ويرايش و آماده ارائه )
تعداد صفحه 9 صفحه
قسمتی از متن .doc :
فوم پلي يورتان جايگزين دوغاب ماسه و سيمان
فوم پلي يورتان که يک فراورده نفتي است ، به عنوان بهترين عايق حرارتي در صنعت ساختمان کاربرد دارد، ولي به دليل گراني نسبي تا کنون استقبال چشمگيري در صنعت ساخت کشور از اين محصول نگرديده است. در صورت معرفي و توجيه کاربرد فوم پل ييورتان و منافع اقتصادي استفاده از آن در دراز مدت مي توان از آن بخوبي بهره مند گرديد.
اين مقاله به فوائد فوم پلي يورتان و استفاده از آن در صنعت ساختمان اشاره دارد . همچنين با تاکيد بر خواص شيميايي و فيزيکي فوم پل ييورتان به تشريح استفاده از آن به جاي دوغاب ماسه سيمان در اجراي نماهاي ساختماني مي شود.
واژ ه هاي کليدي: فوم پل ييورتان- نصب سنگ- سبک سازي- عايقکاري- ريخت هگري رزين مايع
1- مقدمه
با پيشرفت تکنولوژي و تاثيرپذيري صنايع مختلف از آن و تغيير در نيازهاي مصرف کنندگان ، از جمله ضرورت استفاده بيشتر از فضا، افزايش سرعت ساخت و ساز، صرفه جويي در مصرف انرژي و تامين رفاه بيشتر ، و تاثير اين نيازها بر توليد ساختمان، پيوند ميان علوم مختلف با صنعت ساخت و ساز افزايش يافته است . به طوريکه کمتر کسي - در روزگاري نه چندان دور- تصور مي کرد که مواد شيميايي مي توانند جايگزين مصالح سنتي شوند.
در اين ميان پليمرها توانسته اند طي 4 دهه ، تاثير بسيار زيادي بر صنعت ساخت بگذارند به طوري که استفاده از اين مواد به خوبي توانسته است سازندگان را در رسيدن به اهداف مهمي چون عايقکاري و سبک سازي ساختمان و افزايش سرعت ساخت کمک نمايد. مواردي چون انواع عايق هاي حرارتي، رطوبتي و صوتي، انواع چسب ها، رزين ها، الياف، روکش ها و کفپوش ها، قسمتي از موارد کاربرد پليمرها در صنعت ساخت هستند.
پلي يورتان مجموعه اي از پليمرهاي بسيار مهم است که به دليل دارا بودن خواص فيزيکي خاص ، از جمله مقاومت در مقابل پارگي و سايش، قدرت کششي و چسبندگي بالا و مقاومت خوب در مقابل روغن ها، مصارف بس يار زيادي در صنايع مختلف دارد. همچنين ساير خواص پلي يورتان مانند مقاومت بسيار زياد در مقابل خوردگي و مقاومت عالي در برابر نفوذ حرارت، برودت، رطوبت و صدا و نيز سبک بودن و خاصيت ارتجاعي بالا باعث شده است تا از اين محصول در صنايع ساختمان سازي در سراسر جهان، استفاده گسترد هاي شود.
در کنار تمامي ويژگي هاي منحصر بفرد و خواص عالي پلي يورتان ، تا کنون بدليل گراني اين محصول - عليرغم نياز فراوان- استقبال گسترده اي از اين محصول در صنعت ساخت کشور صورت نپذيرفته است . استفاده از پلي يورتان در زمان هاي طولاني داراي کارائي بهتري است و در صورت استفاده از آن- با کاهش مصرف انرژي- تمامي هزينه هاي اوليه جبران خواهد گرديد.
2- تاريخچه
اگرچه اولين واکنش هاي منتج به پيدايش يورتان ها به سال 1849 برمي گردد وليکن تا سال 1937 فعاليت هاي خاصي در اين زمينه صورت نپذيرفت. اولين مواد در سال 1941 به صورت الياف، با نام پرلونيو 1 و ايگاميديو 2 در کشور آلمان به بازار عرضه گشت و پس از آن قابليت کاربرد يورتان ها در تهيه چسب ها، اسفنج ها، روکش ها و چرم هاي مصنوعي مورد توجه واقع گشت . فعاليت هاي موازي نيز در کشورهاي انگليس و آمريکا بين سال هاي 1941 تا 1958 ، باعث به دست آمدن انواع متنوعي از محصولات يورتاني گرديد . در اين ميان فوم هاي پلي يورتاني بيش از ساير محصولات مورد استفاده قرار گرفتند و کاربرد آن ها در صنايع مختلف تثبيت گشت و استفاده از آن ها به شدت افزايش يافت.
3- فوم هاي پلي يورتان
به طور کلي فوم هاي پلي يورتان را مي توان به 3 دسته کلي فوم هاي نرم، فوم هاي نيمه نرم و سخت تقسيم بندي نمود.
-1-3
فوم هاي نرم
وند / 0تا 80 / فوم هاي نرم پلي يورتان فوم هايي با سلول باز هستند که هوا به راحتي از داخل آن ها عبور مي کند و دانسيته آن ها در محدوده 93 بر اينچ مکعب 3 مي باشد. از نظر خواص فيزيکي و مکانيکي، استحکام کششي و ازدياد طول بهتري از خود نشان مي دهند.
اين فوم ها داراي خواص عالي جذب صوت و ضريب هدايت حرارت پايين هستند و در برابر اغلب حلال ها مقاومت خوبي دارند. در صورتي که در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار گيرند به سرعت رنگ خود را از دست مي دهند. همچنين در برابر اسيد ها و بازهاي قوي مقاومت ضعيفي دارند.
مقاومت تواني آن ها 4 پايين است و با اعمال فشار در شرايط دمايي خاص تغيير شکل هاي ماندگار از خود نشان م يدهند.
-2-3 فوم هاي نيمه نرم
فوم هاي نيمه نرم از ترکيب مناسب پلي استر و ايزوسيانات ها ساخته مي شوند. در اين فوم ها مانند فوم هاي نرم با تغيير در فرمولاسيون، تغييرات قابل ملاحظه اي در سختي و ساير خواص حاصل مي گردد. اگر چه اين مواد جاذب آب هستند وليکن رطوبت هوا را جذب نمي کنند.
...
تحقیق فوم پلي يورتان جايگزين دوغاب ماسه و سيمان_1528299092_11393_3418_1216.zip0.00 MB |