فصل دوم پایان نامه،پیشینه،ادبیات پژوهش ،کارشناسی ارشد روانشناسی،مفهوم ،مبانی نظری،مبانی نظری وپیشینه تحقیق پیشینه و مبانی نظری نقش بيان احساسات زوجين و سطح رضايت زناشويی دارای 30 صفحه وبا فرمت ورد وقابل ویرایش می باشد
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: ورد و قابل ویرایش با فرمت .docx
بخش هایی از محتوای فایل پیشینه ومبانی نظری::
ابراز احساسات :
محققين در يک بررسي بر نقش بيان احساسات زوجين و سطح رضايت زناشويي آنها پرداختند نتايج اين بررسي همبستگي بالايي را بين سطوح بيان احساس مثبت زوجين و سطوح بالاي رضايت زناشويي آنان نشان داد (فيني 2002) همچنين نتايج تحقيقات نشان داد که همسراني که در تعاملاتشان به بيان احساسات مثبت نظير توافق ، شوخي ، مراقبت و همدلي مي پردازند ، در مقايسه با همسراني كه در تعاملاتشان به ابراز احساسات منفي نظير سرزنش، انتقاد و اجبار و فشار مي پردازند، از سطح رضايت زناشويي بالاتري برخوردارند. بنابراين بيان احساسات مثبت همواره با سطوح بالاتري از رضايت زناشويي همراه است (کارستن1 1995، فيني 2002، 1994، گيل 1999).
بر اساس نتايج يک تحقيق که به بررسي اثر ويژگي هاي شخصيتي بر رضايت زناشويي پرداخته است ، ايمان و معنويت 93% درک زوجين از يکديگر 86% روابط جنسي 75% داشتن فرزند 59% علايق مشترک 52% مشارکت در امور خانه 43% داشتن پول به قدر کافي 41% و داشتن تاريخچه مشترک 25% در رضايت زناشويي نقش دارد (کولينز و ريد2 ،1994).
لور و همکارانش3 (1990) به نقل از مهر آبادي (1385 ) در يک بررسي به مطالعه ويژگي هاي زوجيني که بيش از 45 سال از ازدواجشان مي گذشت پرد اختند. آنها رضايت زناشويي زوجين را به عوامل زير مربوط مي دانستند
رابينسون و بلنتون4 (1993) در مطالعه ديگري به بررسي اثر ويژگي هاي شخصيتي بر رضايت زناشويي زوجيني که 40 سال از ازدواجشان مي گذشت پرداخته اند، آنها عواملي همچون صميميت، تعهد ، ارتباط ، سازگاري و جهت گيري مذهبي را در رضايت زناشويي مؤثر دانسته اند.
مطالعات اخير نقش همخواني و هماهنگي احساسات بين زوجين را در افزايش رضايت زناشويي تأييد نموده است. همخواني و هماهنگي احساسات بين زوجين مي تواند با تعيين چگونگي پاسخ آنها به يکديگر ، چگونگي گوش فرادادن آنها به يکديگر و چگونگي توجه و برقر اري ارتباط آنها به يکديگر در ايجاد رضايت زناشويي زوجين نقش بسيار مهم و حساسي را ايفا نمايد. اين مطالعه همچنين بر نقش تجربه خانوادگي زوجين در سازگاري زناشويي و همخواني احساسات آنها تأکيد مي نمايد (ساباتلي، بارتل و هارينگ1 ، 2003) .
محققان در يک مطالعه به بررسي وضعيت ارتباطي و رضايت زناشويي والدين زوجين جوان پرداختند. نتايج اين مطالعه نشالن داد که خاطرات مثبت از ازدواج والدين و ارتباط منطقي آنها با يکديگر الگوي مناسبي را در برابر فرزندان آنها جهت مقابله با استرسها و مشکلات زناشويي قرار مي دهد آنها خاطرنشان مي کنند در مقابل همسراني که خاطره مثبت از زندگي خانوادگي خود داشته و آمادگي بيشتري جهت برقراري ارتباط همخواني با يکديگر دارند.
پايه هاي ارتباط زناشويي :
روابط صميمي طولاني مدت نيازمند ارزش گذاري غير اختصاصي به همسر مي باشد اين ارزش گذاري در واقع مي تواند به سه مهارت ارتباطي جداگانه تقسيم شود ( فقير پور، 1380 به نقل از نورالهي،1382 )
الف) احترام
ب) درك و فهم
ج) حساسيت
احترام : زماني كه ما از احترام صحبت مي كنيم منظور ما نگرشي است كه بر اساس آن زوج ها واقعاً يكديگر را به عنوان افراد داراي ارزش منحصر به فرد و والا مورد توجه قرار مي دهند بعلاوه با اين نگرش زوج ها مي خواهند احترامشان را بطور كامل نشان دهند و يا به طريقي بر اساس آن عمل كنند. احترام در اصيل ترين شكل خود، و از طريق توانايي گوش دادن و توجه به همسرشان نشان داده مي شود. روشن است كه اين از نگرشي صرف فراتر مي رود و در حوزه ارزش گذاري فعالانه و قدرداني احترام آميز قرار مي گيرد.
درك و فهم : همانند مورد بالا درك و فهم فرآيند پيچيده اي است. اگر چه آن هم اشارات رفتاري خودش را دارد. در واقع فهم ابزاري است كه زوج ها براي تأييد كردن و روشن سازي اطلاعات بدست آمده از يكديگر دارند. مي توان به زوجين آموزش داد ، براي زماني كه سردر گم مي شوند بيان ساده زير را بكار ببرند. ‹‹ من مطمئن نيستم كه درست فهميده ام يا نه ›› آيا مي توانيد يكبار ديگر برايم توضيح دهيد؟›› اين جمله ها نياز اساسي براي اطلاعات بيشتر را نشان مي دهد. در معاني ظريفتر، زوج ها بطور آشكار مي گويند من واقعاً سعي مي كنم موضوع را از ديدگاه شما ببينم، در حقيقت آن تمام چيزي است كه دربارة فهميدن مي گوييم و عبارت است از توانايي دانستن و درك كردن همدلانه آنچه همسر شخص تجربه مي كند، بعلاوه پذيرفتن آنچه كه همسر تجربه مي كند. اين بدان معني نيست كه زوج ها هميشه با يكديگر موافق باشند بلكه لازم است آنها چهار چوب مواضع همديگر را بپذيرند.
پیشینه و مبانی نظری نقش بيان احساسات زوجين و سطح رضايت زناشويي_1582012522_12000_3418_1436.zip0.05 MB |