فصل دوم پایان نامه،پیشینه،ادبیات پژوهش ،کارشناسی ارشد روانشناسی،مفهوم ،مبانی نظری،مبانی نظری وپیشینه تحقیق پیشینه و مبانی نظری تحقیق تغيير واحد پول ، الزامات و پيامدهاي آن دارای 30 صفحه وبا فرمت ورد وقابل ویرایش می باشد
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: ورد و قابل ویرایش با فرمت .docx
بخش هایی از محتوای فایل پیشینه ومبانی نظری::
فهرست مطالب:
2-1. مقدمه............................................ 7
2-2. پول و کارکردهاي آن در اقتصاد..................... 8
2-2-1. خواص مطلوب پول............................. 8
2-2-2. پول و وظايف آن............................. 8
2-3. تاريخچه تغيير واحد پول........................... 11
2-4. الزامات تغيير واحد پول........................... 12
2-5. تجربه ساير کشورها در تغيير واحد پول.............. 13
2-6. وضعيت کنوني ريال.................................... 21
2-7. لزوم اجراي سياست تغيير واحد پول ملي در ايران..... 23
2-7-1. مشکل ثبت اطلاعات در قالب ارزشهاي ريالي...... 23
2-7-2. عدم ايفاي نقش مناسب سکه در مبادلات.......... 24
2-7-3. هزينه هنگفت چاپ اسکناس براي جامعه.......... 24
2-8. مطالعات انجام شده در مورد تغيير واحد پول......... 27
2-8-1. مطالعات داخلي در مورد تغيير واحد پول....... 27
2-8-2. مطالعات خارجي در مورد تغيير واحد پول....... 29
2-9. خلاصه و جمع بندي فصل..............................
منابع
2-1 مقدمه
پول نقش مهمي در تعيين سطح فعاليت هاي اقتصادي، ايجاد تعادل و رهايي از رکود و بيکاري ايفا مي کند و بدين لحاظ در سطح اقتصاد کلان حائز اهميت ويژه اي است. با توجه به اهميت پول در سطح داخلي و خارجي يکي از مهمترين وظايف دولت حفظ ارزش پول ملي مي باشد. بسياري ازکشور هايي که با کاهش شديد ارزش پول ملي خود مواجه شدند، به اجراي سياست تغيير واحد پول ملي خود اقدام کرده اند. در اين فصل ابتدا به نقش پول و وظايف آن در اقتصاد کشور ها پرداخته شده است، سپس تاريخچه تغيير واحد پول ملي والزامات اجراي سياست تغيير واحد پول بررسي شده است. همچنين با توجه به تجربه سايرکشور ها دراجراي اين سياست به بررسي وضعيت ريال ايران در راستاي تغيير واحد پول پرداخته شده است. در نهايت مطالعات انجام شده در ارتباط با تغيير واحد پول بيان شده است.
2-2 پول و کارکرد هاي آن در اقتصاد
براي پول مي توان تعاريف بسياري عنوان کرد اما به صورت کلي پول چيزي است که در تمام جوامع و بين همه افراد آن کاربرد دارد و بدين منظور ويژگي هاي خاصي را بايد دارا باشد تا بتواند به وظايف خود عمل کند.
2-2-1 خواص مطلوب پول
پول حداقل پنج خاصيت ضروري دارد که عبارتند از(داودي و صمصامي، 1388):
2-2-2 پول وظايف آن
معمولاً سه وظيفه سنتي براي پول ذکر شدهاست که عبارتند از:
الف) وسيله مبادله يا داد و ستد
ب) واحد شمارش يا سنجش
ج) ذخيره ارزش يا ثروت
در تعريف پول همواره گفته ميشود پول آن چيزي است که در داد و ستد مورد قبول همه باشد. گرچه در طول زمانهاي مختلف اشکال گوناگوني از پول وجود داشتهاست وکالاهاي مختلفي نقش وسيله مبادله را به خود گرفتهاند، اما امروزه وسايل دادو ستد عمدتاً شامل اسکناس و سپردههاي ديداري است که مورد اخير با صدور چک در دادو ستد مورد استفاده قرار ميگيرد. با توجه به اينکه پول با تعريف فوق به سهولت و انجام داد وستد کمک مينمايد، پس يکي از دلايل و انگيزهاي اساسي نگهداري پول آن است که پول بهعنوان وسيله مبادله و دادوستد مورد استفاده قرار ميگيرد.
وظيفه ديگر پول واحد شمارش يا سنجش است. اين وظيفه بيانگرآن است که قيمت کالاها و خدمات امروزه عمدتاً برحسب واحدهاي پول بيان ميشود، گرچه لزومي ندارد که اين وظيفه صرفاً توسط پول انجام شود و گرچه از جهت نظري اين امکان وجود دارد که مثلاً ارزش همه کالاها و خدمات برحسب واحدهاي ديگري بيان شود اما در دنياي واقعي وسيله سنجش ارزش يا واحد شمارش همان وسيله مبادله است. لازم به تذکر است که در شرايط تورمي ممکن است پول رايج يک کشور قادر به ايفاي مناسب اين نقش نمي باشد. مثلاً چنانچه شرايط تورمي حاد در ايران حاکم شود، ممکن است کسبه و بازرگانان براي واحد شمارش از دلار بجاي ريال استفاده نمايند.
وظيفه سوم که براي پول ذکر مي شود، ذخيره يا حفظ ارزش و ثروت است. منظور آن است که گاهي اوقات فرد ممکن است ترجيح دهد ثروت و دارايي خود را به شکل پول نگهداري کند يا بخشي از ثروت و دارايي خود را به شکل پول نگهداري نمايد. در واقع گاهي اوقات فرد مازاد بر پول لازم براي انجام دادو ستد نگهداري مي نمايد و اين بدان معني است که ترجيح داده است بخشي از ثروت و دارايي خود را به شکل پول نگهداري نمايد. از آنجا که فرد ميتواند ثروت خود را به شکل داراييهايي چون سهام، اوراق قرضه، سپردههاي بلند مدت بانکي، طلا، ارز، مستغلات و امثالهم نيز نگهداري نمايد، چنانچه بخشي يا کل ثروت خود را به شکل پول نقد نگهداري نمايد بدان معني است که نگهداري آن دارييها بازدهي مناسبي ندارد و يا احتمال زيان فراواني دارد. واضح است که در شرايط تورمي به دليل کاهش ارزش پول يا کاهش قدرت خريد پول، معمولاً از پول به عنوان ذخيره يا حفظ ثروت استفاده نميشود و از دارايي هاي ديگري مانند مستغلات استفاده ميشود. ولي در عمل کارکرد و تأثير پول در اقتصاد فراتر از حوزه اين سه کارکرد است(داودي، 1374)
پیشینه و مبانی نظری تحقیق تغيير واحد پول ، الزامات و پيامدهاي آن_1529343475_12451_3418_1079.zip0.00 MB |