خانه راهنمای خرید پیگیری سفارش پشتیبانی درباره ما تماس با ما
محصولات مرتبط
مبانی نظری و پیشینه پژوهش بلوغ ومرحله نوجوانی
مبانی نظری و پیشینه پژوهش بلوغ ومرحله نوجوانی
قیمت : 37,400 تومان
مبانی نظری و پیشینه پژوهش انگیزه پیشرفت
مبانی نظری و پیشینه پژوهش انگیزه پیشرفت
قیمت : 32,000 تومان
مبانی نظری و پیشینه پژوهش رضایت مشتري
مبانی نظری و پیشینه پژوهش رضایت مشتري
قیمت : 37,400 تومان
پیشینه و مبانی نظری ارزش ویژه برند داخلی سازمان
پیشینه و مبانی نظری ارزش ویژه برند داخلی سازمان
قیمت : 32,000 تومان

پیشینه و مبانی نظری نظریه سبد دارایی ها نقدشوندگی و قیمت دارایی ها

پیشینه و مبانی نظری نظریه سبد دارایی ها نقدشوندگی و قیمت دارایی ها

فصل دوم پایان نامه،پیشینه،ادبیات پژوهش ،کارشناسی ارشد روانشناسی،مفهوم ،مبانی نظری،مبانی نظری وپیشینه تحقیق پیشینه و مبانی نظری نظریه سبد دارایی ها نقدشوندگی و قیمت دارایی ها دارای 74 صفحه وبا فرمت ورد وقابل ویرایش می باشد

توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: ورد و قابل ویرایش با فرمت .docx
بخش هایی از محتوای فایل پیشینه ومبانی نظری::


فهرست مطالب:

2-1) مقدمه. 23

2-2) نظریه سبد دارایی­ها. 24

2-3) مدل استاندارد قیمت­گذاری دارایی­های سرمایه­ای (CAPM) 30

2-3-1) مدل قیمت­گذاری دارایی­های سرمایه­ای تعدیل شده (A-CAPM) 45

2-3-2) مدل آچاریا و پدرسون. 47

2-3-2-1) سه ریسک نقدشوندگی. 53

2-3-2-2) مفاهیم ماندگاری نقدشوندگی. 56

2-4) مروری بر مفاهیم نقدشوندگی. 58

2-5) معیارهای نقدشوندگی. 63

2-6) نقدشوندگی و قیمت دارایی­ها. 66

2-7) پیشینه پژوهش :. 68

2-7-1) مطالعات تجربی صورت گرفته در سایر کشورها : 68

2-7-2) مطالعات تجربی در ایران : 84

2-8) جمع­بندی : 92

منابع



مقدمه

با توجه به رشد سریع صنعت سرمایه­گذاری از لحاظ تئوری و عمل که در بازار سرمایه و پول ایران نیز قابل مشاهده است، استفاده از تئوری­ها و استراتژی­های نوین سرمایه­گذاری ضرورت یافته است. استفاده اشخاص و نهادهای سرمایه­گذاری و بنگاه­های اقتصادی فعال در بازارهای مالی، این وظیفه خطیر را بر عهده دانشگاهیان قرار داده است تا مسئولیت جدیدی را در حوزه­ی این رشته علمی بپذیرند.

تاکنون تعداد محدودی پژوهش در این زمینه در ایران صورت گرفته است. به همین دلیل بر آن شدیم تا یکی از مدل­های مطرح در زمینه اقتصاد مالی را که تاکنون در ایران انجام شده است، مورد بررسی قرار دهیم. در این راستا در این فصل ابتدا مبانی نظری این الگو ارائه می­شود و سپس کارهای تجربی انجام گرفته در خارج از کشور و داخل کشور تحلیل می­شود.


۲-۲) نظریه سبد دارایی­ها


در سال 1950 هری مارکویتز مدل اساسی سبد دارایی را ارائه کرد که مبنایی برای تئوری مدرن پرتفوی گردید. قبل از مارکویتز سرمایه­گذاران با مفاهیم ریسک و بازده آشنا بودند. اگرچه آنها با مفهوم ریسک آشنا بودند ولی معمولا نمی­توانستند آن را اندازه­گیری کنند. پرتفوي عبارت است از سبد دارايي که سرمايه­گذار آن را با ترکيب­هاي مختلفي از دارايي­های مالی متنوع ، نگهداری می­کند. سرمایه­گذاران از قبل می­دانستند که ایجاد تنوع مناسب است و نباید « همه تخم­مرغ­هایشان را در یک سبد بگذارند » . با این حال، مارکویتز، اولین کسی بود که مفهوم سبد دارایی و ایجاد تنوع را به صورت روش رسمی بیان کرد. او به صورت کمی نشان داد که چرا و چگونه تنوع­سازی سبد دارایی می­تواند باعث کاهش ریسک (مجموعه سرمایه­گذاری) یک سرمایه­گذار شود.

تشکیل یک پرتفوی متنوع، میزان ریسک را تا حد زیادی کاهش می­دهد. مارکویتز درصدد برآمد تا روش­ها و ایده­های موجود را در قالب یک چارچوب رسمی سازمان­دهی کرده و به این سوال اساسی پاسخ دهد که آیا ریسک سبد دارایی با مجموع ریسک اوراق بهادار منفرد، که روی هم پرتفوی را تشکیل می­دهند برابر است؟

تئوري پرتفوي يک نگرش عملي به سرمايه­گذاري است. قبل از ارائه مدل مارکويتز، تحليل اوراق بهادار بر مبناي جستجوي راهي براي يافتن اوراق بهاداري که قيمتي کمتر از ارزش ذاتي خود داشتند، استوار بود. فبوزي،(1995) عنوان مي­کند، فرض اساسي تشکيل پرتفوي آن بود که پرتفوي بهينه از گردآوري چنين اوراقي فراهم مي­آيد. اما مارکويتز بدرستي خاطر نشان ساخت که برمبناي چنين نظريه­اي ديگر پرتفويي وجود نخواهد داشت، زيرا سرمايه­گذار تمامي سرمايه خود را تنها روي يکي از اوراق بهادار که بالاترين بازده را داراست، سرمايه­گذاري خواهد نمود.

مشکل اساسي در اين بين آن بود که رويه­هاي قبلي، عامل عدم اطمينان از آينده و جريان­هاي نقدي حاصل از دارايي­هاي خريداري شده را ناديده مي­گرفتند و بدين ترتيب هيچ­گونه هم­خواني با دنياي واقعي و آنچه سرمايه­گذاران در عمل انجام مي­دادند، نداشتند. مارکويتز به وسيله معادله­هاي رياضي نشان داد که تا وقتي عامل ريسک در محاسبات وجود نداشته باشد، هر گونه تنوع بخشيدن به دارايي­ها در يک سبد دارایی بي­ثمر خواهد بود. با توجه به اين امر مارکويتز اين فرض اساسي را مطرح ساخت که سرمايه­گذار بازدة مورد انتظار را به عنوان عامل مطلوب و انحراف معيار بازده را به عنوان عامل نامطلوب باهم در نظر مي­گيرد (و يا بايد در نظر بگيرد). با استفاده از اين قاعده، مارکويتز توانست به تشريح انتخاب سبد دارایی توسط سرمايه­گذاران بپردازد.

مارکویتز با ارائه روش اندازه­گیری ریسک سبد دارایی به محاسبه ریسک و بازده مورد انتظار سبد دارایی پرداخت. الگوی او بر مبنای بازده مورد انتظار و ویژگی­های ریسک اوراق بهادار می­باشدکه چارچوب تئوریکی برای تجزیه و تحلیل گزینه­های ریسک و بازده است. مارکویتز همچنین مفهوم سبد کارا را مطرح کرد. سبد کارا به معنای ترکیب مطلوب اوراق بهادار به نحوی است که ریسک آن سبد در ازای نرخ بازده معین به حداقل رسیده باشد. سرمایه­گذاران می­توانند از طریق مشخص کردن نرخ بازده مورد انتظار سبد و حداقل کردن ریسک در این سطح بازده، سبد کارا را مشخص کنند. سرمایه­گذاران منطقی به دنبال سبدهای کارا هستند زیرا این­گونه سبدها باعث حداکثر شدن بازده مورد انتظار برای سطح معینی از ریسک، یا حداقل ریسک برای بازده مورد انتظار معینی می­شود. مارکويتز بيان کرد که سرمايه­گذاران بطور مطلوب يک پرتفوي کاراي ميانگين واريانس را نگهداري مي­کنند. پرتفوي کاراي ميانگين واريانس يک پرتفوي با بالاترين بازدة مورد انتظار براي يک سطح مشخص از واريانس مي­باشد. روش به کار گرفته توسط مارکويتز واقعيت ديگري را نيز آشکار مي­ساخت. علي­رغم آنکه براي کاهش انحراف معيار از نرخ بازدة مورد انتظار، سرمايه­گذار بايد پرتفوي خود را متنوع سازد، با اين کار قادر نخواهد بود ميزان انحراف معيار (ريسک) را به صفر برساند و در عمل متنوع­سازي تنها به حذف بخشي از ريسک کمک خواهد کرد. علت اين امر آن­گونه که مارکويتز توضيح داد آن بود که بازدة دارايي­هاي انتخاب شده ممکن است با يکديگر کواريانس مثبت داشته باشند، که در اين صورت زمان و مسير نوسان در بازدة آنها مشابه خواهد بود. در اين صورت متنوع­سازي، زماني به کاهش بيشتر ريسک کمک خواهد کرد که پرتفوي انتخابي ترکيبي از دارايي­هايي باشد که نوسانات مشابهي نداشته باشند، يعني با بالا رفتن بازدة يکي، بازدة ديگري پايين بيايد. بدين ترتيب احتمال نوسان در نرخ بازدة مورد انتظار پرتفوي به مراتب کمتر از احتمال نوسان در بازدة هر کدام از دارايي­هاي تشکيل دهنده آن مي­باشد. مارکويتز با استفاده از اين يافته نشان داد که سبد دارایی بهينه، سبدی است که در صورت مشخص بودن سطح ريسک، بالاترين بازده مورد انتظار را داشته باشد

ايرادي که مي­توان در مورد اين الگو عنوان کرد مطالعات انجام گرفته در سالهاي بعد، نشان از آن داشت که اين فرض تنها در دوره­هاي کوتاه­مدت قابل پذيرش است و حتي در اين دوره­ها نيز بازدة اوراق بهادار توزيع لگاريتم نرمال دارد. بنابراين چنين فرضي در مورد دوره بلند­مدت اعتبار چنداني ندارد. اما مهم­ترين ايراد الگوی مارکويتز (از لحاظ نظري) آن است که با انتخاب انحراف معيار به عنوان مقياسي براي اندازه­گيري ريسک، تناقضاتي در فرضيات مدل پديد مي­آيد. بنا به يکي از فرضيات الگوی مارکويتز، سرمايه­گذار ريسک­گريز مي­باشد و از اين رو از سرمايه­گذاري در اوراق بهاداري که انحراف معيار (ريسک) زيادي دارند پرهيز مي­نمايد. اما انحراف معيار در يک توزيع نرمال تنها با کمتر بودن بازده از مقدار مورد انتظار بدست نمي­آيد، بلکه چنانچه بازده از مقدار مورد انتظار بيشتر باشد نيز انحراف معيار (ريسک) وجود خواهد داشت. اما کاملاً واضح است که اين امر براي سرمايه­گذار نامطلوب نيست، پس چرا از آن پرهيز کند.


فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

پیشینه و مبانی نظری نظریه سبد دارایی ها نقدشوندگی و قیمت دارایی ها_1555656985_16507_3418_1989.zip0.19 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 32,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت