فصل دوم پایان نامه،پیشینه،ادبیات پژوهش ،کارشناسی ارشد روانشناسی،مفهوم ،مبانی نظری، ادبیات نظری تحقیق بهره وری نیروی انسانی دارای 23 صفحه وبا فرمت ورد وقابل ویرایش می باشد
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: ورد و قابل ویرایش با فرمت .doc
بخش هایی از محتوای فایل پیشینه ومبانی نظری::
مفاهيم بهرهوري
وجه بارز وجود انسان اين است كه فعاليتهاي ارادي را با نمونهگيري، طراحي و ابداع الگوهايي براي حصول اهداف مشخصي انجام ميدهد. اين اهداف به منظور دستيابي به مطلوبيتهايي است كه نيازهاي مادي و معنوي او را برآورده ميسازد و زندگي بهتر و متعاليتري را براي او ايجاد ميكند «بهرهوري» هم يك مفهوم است و هم معيار ارزيابي عملكرد نظامها با نسبتي از مطلوبيتهاي حاصله يا ستاندهها در برابر آنچه كه براي بدست آوردن آن صرف ميشود يا دادههاست. اين مفهوم در قرن حاضر براي ارزيابي عوامل توليد (كار، سرمايه، مواد و انرژي) در اقتصاد به كار گرفته شده و در دهههاي اخير حركت براي ارتقاء آن با جنبش بهرهوري در كشورهاي مختلف مطرح و فعاليتهاي گستردهاي به وسيله سازمانهاي بهرهوري ملي و منطقهاي انجام شده است.
مفهوم بهرهوري براي حصول به نتيجهاي بهتر درگذران زندگي، ايجاد آسايش در مقابل استفاده از كار و نيروي فكر و ابزار، قدمتي به اندازه حيات انسان هوشمند بركره خاك دارد. به سخن ديگر هر تصميم مبتني برعقل و شعور كه منجر به فعاليت يا تلاشي شود، بهرهوري را به عنوان مفهومي جهت كسب نتيجه بهتر در نظر دارد و ارتقاء آن، يعني بهتر زيستن كيفيت بالاتر زندگي (ابطحی، 1382: 37).
امروزه بهرهوري با پيچيدهتر شدن روابط كار و توليد، ازدياد جمعيت و محدوديت فزاينده منابع طبيعي، پيشرفتهاي تكنولوژي و قطببنديهاي اقتصادي و اجتماعي، ابعاد جامعي پيدا كرده است ومحدوده وسيعي از فعاليتهاي بشر را در برميگيرد. گر چه بهرهوري را به صورت كلاسيك بيشتر در اقتصاد توليد تعريف كردهاند ولي از امور زندگي روزمره تا چرخه عظيم صنعت كشور كه با تكنولوژيهاي پيشرفته به چرخش در ميآيد و از ورزش و تفريح تا نوآوري و كسب دانش يا حتي مراتب ماوراي مادي را ميتوان با نگرشها، مفاهيم و معيار بهرهوري مورد بررسي، ارزيابي و سنجش قرار داد. اگر تنها به بهرهوري امور روزمره مردم كشورمان آن هم تنها از جنبه اقتصادي توجه شود ملاحظه خواهد شد كه با اندك بهبودي در عملكرد فعاليتهاي ساده روزانه حتي در امور خانهداري ميتوان اثر عظيمي بر الگوي مصرف ملي، آزاد شدن نيروي كار بالقوه، كم شدن ضايعات و مواردي از اين دست گذاشت.
واقعيت اين است كه در جامعه ما بهرهوري بخشهاي مختلف، حتي نسبت به بسياري از كشورهاي در حال توسعه در سطح پاييني قرار دارد و توسعه فراگير در سطح ملي و بهتر زيستن در زندگي فردي در گروه ارتقاء بهرهوري است (میرکمالی، 1376: 49).
امروزه، اهميت و ارزش بهرهوري به حدي است كه خود را به عنوان يك فرهنگ، با ارزشها و بينشهاي خاص خود، جلوهگر ساخته است. درحال حاضر، تقريباً تمامي كشورهاي توسعه يافته و برخي از كشورهاي در حال توسعه سرمايهگذاريهاي زيادي جهت بهبود و ارتقاء بهرهوري در سطح ملي، بخشي، منطقهاي و حتي واحدهاي كوچك انجام دادهاند. در اكثر اين كشورها، سازمان يا مركز ملي بهرهوري وجود دارد كه مسووليت تحقيق و توسعه بهرهوري، مشاروه با ديگران، تشكيل دورههاي آموزشي، كنفرانسها و سمينارهايي در اين زمينه و به طور خلاصه ترويج فرهنگ بهرهوري در بين تمامي اقشار جامعه را برعهده دارد.
- مفهوم شناسی بهره وری
بدون شک، یکی از اهداف و آروزهای ملّتها و کشورها، فراهم آوردن یک زندگی مناسب، همراه با رفاه و آسایش برای خود و دیگران در جهان امروز است؛ که بهترین راه شناخته شده برای رسیدن به آن، توسعه» است. امروزه تأکید برتوسعه پایدار، یکی از محورهای اساسی در سیاستگذاریهای دولتها به شمار میاید. تا از طریق آن، استانداردهای زندگی را در جامعه خویش بهبود بخشند. استاندارد زندگی در یک جامعه، به درجهای از تأمین حداقل نیازهای جامعه بستگی دارد. به عبارت دیگر، کیفیت غذا، پوشاک، مسکن، آموزش و امنیت اجتماعی، استاندارد زندگی را تعیین میکند(خاکی، 1382: 14).
پیشینه و ادبیات نظری بهره وری نیروی انسانی_1527233344_9431_3418_1129.zip0.03 MB |